BENKEL

Az újonnan épülő házak minimális hővesztesége indokolja a nagyteljesítményű kandallóbetétek hőleadásának időbeli megnyújtását. Ezt a célt szolgálják a hőtárolóval egybeépített kandallóbetétek.

Mennyi levegőre is van szükségünk optimális tüzelés mellett?

/Megjelent: VGF&HKL szaklap 2021. januári számában/

A kályhás-kandallós szakma közelmúltban szerzett egyik legfőbb tapasztalata az, hogy a fafűtés elterjedése immár sürgetően igényli az épületekben kialakított égéstermék-elvezető berendezés meglétét.  A tervezéskor-kivitelezéskor mellőzött kémények okozta anomáliákra az idei esztendőtől érvényes uniós jogszabály is rávilágít, ugyanis e direktíva kimondja, hogy az elkövetkezőkben csak olyan épületek vehetők használatba, melyek közel nulla energiaigényűek, azaz a teljes energiafelhasználásukat legalább 25 százaléknyi megújuló energiatermelés biztosítja. Ily módon a kályhák-kandallók iránti kereslet is bővülhet, ennek azonban a kémény megléte meghatározó feltétele.     

Tisztelt Érdeklődő!

Örömmel vettük, hogy kapcsolatba lépett velünk.

Kollégánk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot. 

Üdvözlettel

Benkel Kandalló

Cégünk több évtizedes kandallóbetét gyártásban szerzett tapasztalatát kamatoztatta a kerti grillek megalkotásánál.

Füstkivezető csonkra helyezhető utó-hőhasznosító hődobok

Teljesítmény és hatásfoknövelés céljából gyártott szerkezetek

Kandallóbetét telepítése, beépítése során szükségünk van kiegészítőkre, tartozékokra. Ilyenek a hődobok, füstcsövek és idomok, szellőzőrácsok, tűzkészletek, különböző huzatszabályzók és a reteszelő egységek. A kandalló kiegészítők hivatottak egységgé kovácsolni a kandallót:

A beépíthető kandalló ajtók 800 C fokig hőálló nagyméretű kerámiaüveggel rendelkeznek. Az alábbi kivitelekben érhetők el:

Kandallóbetét vásárlása során nagy dilemmába kerülhetünk, ha nem tájékozódunk előzetesen megfelelően.

Öntvény kandallóbetéteink égőterének elemei automata gépi öntéssel készülnek, hazai alapanyagokból. Ajánljuk a minőséget kedvelő és kereső ügyfeleinknek, akik előtérbe helyezik a megbízhatóságot és a hosszú élettartamot.

Aktuális árlistánk:

A termékek árai megtalálhatók a termék oldalán lévő információs táblázatban is!

A panoráma kandalló általában a dizájnt, a kialakítást helyezi előtérbe. Panoráma kandallóbetét lehet a három oldalon üveges kivitel, vagy az extra nagyméretű frontüveggel rendelkező tűztér is.

Kandallóbetéteink kínálatában elérhető azon két ajtós változat, melynél a hátsó ajtó kisebb, az alap tűztér hátsó falából nyúlványként emelkedik ki, a tüzelés megkönnyítése céljából.

Kandallóbetéteink két fajta frontrész stílussal kérhetők: rusztikus és modern. A modern letisztult, míg a rusztikus mívesebb vonalvezetésű.

A konvekciós kandallóbetéttel olyan fűtési megoldás kivitelezhető, ahol a ház központi fűtését légcsatornán keresztül a meleg levegő minden helyiségbe történő eljuttatásával szeretnénk megoldani.

Kandallóbetéteink két fajta frontrész stílussal kérhetők: rusztikus és modern. A modern, vagy nevezhetjük minimál stílusúnak, a mai egyszerűbb, letisztult irányzathoz igazodik.

Légfűtéses kandallóbetéteink hatásfokának és teljesítményének fokozása érdekében utó-hőhasznosító egységeket, úgynevezett hődobokat gyártunk.

A három oldalas kandallóbetét három oldalon is rendelkezik üveggel. Általában elölről nagy üveges ajtóval, illetve jobbról és balról egy-egy kisebb üveges oldallal.

1. oldal / 4