Hazai gyártású, praktikus Benkel grillsütő készülékek

Nyári időszakban a kandallóbetétek gyártása mellett nagy hangsúlyt fektetünk a grillezők gyártására is. Termékeink magas minőségű hazai alapanyagokból készülnek pilisszentlászlói üzemünkben.

A grillsütők használatának kényelmét az ergonomikus kialakítás, és a sokrétű állíthatóság biztosítja. Készítünk önálló grillasztalokat, melyek körbeülhetők, saját asztallappal és sütőrésszel rendelkeznek, de kínálatunkban a kertikonyhákba beépíthető változatok is megtalálhatók. Manapság családi házaknál egyre népszerűbb egy állandó grillezőhely kialakítása, vagy egy kerti mobil alkalmatosság elhelyezése.

Készülékeinket a megbízhatóság, könnyű telepítés, szétszedhetőség jellemzi. Asztal kiviteleinket kerekekkel szereljük a könnyebb mozgathatóság érdekében. Grillsütő termékeinkhez kiegészítőket is árulunk: bogrács, akasztható grilltárcsa, öntvénysütő lap, kürtőskalácsfa, vagy sparhelt lap. Utóbbi kerti konyhák takaréktűzhelyének része is lehet. Party grill asztalunk többször szerepelt már sörfesztiválokon, illetve streetfood eseményen is. A grillezés igazi élménnyé válik a Benkel grillsütők használatával.

Tüzelőanyag lehet száraz, szellős helyen tárolt fa, vagy faszén.

Bárczay Oszkár régi magyar konyháról írt 1893-as dolgozata nyomán (is) tujduk, hogy a magyaroknak, mint "a többi nomád életet folytató népeknek" főeledelei a hús- és a tejtermények valának; a vadászatból, halászatból és tenyésztésből származó husaikat leginkább szenen sülve avagy bográcsban pörkölve, párolva és főve ették. 

 

Beépíthető forgatható flekkensütő

Nem szeret a tűznél állni, de az étel ne égjen le? Van megoldás!

Az általunk gyártott forgatható flekkensütő készülék bármely épített sütögetőbe, bográcsozóba egyszerűen beilleszthető. Nem szükséges folyamatosan figyelemmel kísérni a sütés minden pillanatát, elég egyszer egyszer átfordítani a teljes grillrácsot. 

Szalonnasütő modern köntösben

Szűkebb társaság részére és a családi sütögetés mindennapjaira tervezett esztétikus party grill asztal.

Kerti grill

Kerti grillezéshez, flekkensütéshez, bográcsozáshoz, saslik, nyárs vagy szalonnasütéshez, illetve kürtőskalácssütésre kiválóan alkalmas mobil grillező. 

Sütögetés, evés-ivás, szórakozás egy asztalnál

Használatát tekintve alig tér el a téglából kirakott hagyományos szalonnasütőtől. Különbség a kialakításában rejlik.

Beépíthető flekkensütő

Az igazi flekken szenen sült flekkent jelent, "fatányérost" - melyet aztán deszkán tálalnak és hosszú vékony bicskával vagdosnak vékony falatokra. Eredetileg hízott és "jégen tartott" ökörhús vesepecsenyéjéből (bélszín) készül - annak is a bőrös, "leppentyűs" (lebenyeges) részletéből. Vagy marhadagadóból, melyből egy-másfél ujjnyi vastag, tányérnyi méretű szeleteket vágunk. Az erdélyi szászok kizárólag sertésflekkent készítettek, szigorúan tarjából.