Élre tör a vízteres kandalló?

Érdekes tendencia figyelhető meg a vízteres kandalló piacon. Egyre nagyobb az érdeklődés a vízteres kandalló konstrukciók iránt, amelynek oka valószínűleg több összetevős.

Egyrészt, amennyiben egy vízteres kandallót a központi fűtésre kötünk, akkor olcsóbb, költséghatékonyabb fűtési megoldást választunk, mintha gázkazánnal melegítenénk fel a vizet a víztartályban. Ugyan így mindig kell tenni a tűzre, de pénzben jobban jövünk ki – és ez a mai körülmények között nem elhanyagolható.

Másrészt egyre többen fordulnak az alternatív, gázfüggetlen fűtési megoldások felé, ugyanis a keleti konfliktusok miatt, leginkább az orosz, ukrán összetűzések miatt felmerül az aggodalom, hogy mi fog történni, ha Oroszország egyszer csak elzárja az európai gázcsapot. Lehet, hogy ezt sokan összeesküvés elméletnek gondolják, ugyanakkor nem árt felkészülni akár arra is, hogy mit lehetne tenni egy ilyen helyzetben. A vízteres kandalló megoldásokkal nem csak annak a helyiségnek a levegője fűthető, ahol a kandalló elhelyezkedik, hanem ugyanúgy, ahogy eddig a központi fűtés működött, és a radiátorok adták le a hőt a szobáknak, ezentúl is a radiátorok fűtenek, csak a meleg víznek, ami kering bennük, az előállítása változik.