Karácsonyi kandalló praktikák

Olyan apró, kandalló használati dolgokról lesz most szó, amelyek biztosan mindenkinek az eszébe jutnának, azaz nem találtuk fel a spanyolviaszt vele, de általában akkor szoktak eszünkbe jutni az ilyen egyszerű dolgok, amikor már megtörtént a kellemetlen esemény.

Az első nem más, mint az, hogy szenteste előtt válogassunk száraz fát a farakásból és számítva arra, hogy sokáig fent lesz a család, ennek megfelelő mennyiségő fát hordjunk be a kandallóhoz.

Nem kell ecsetelnünk, hogy milyen kellemetlen lehet az ünneplés közepette kimenni a hidegbe hasogatni egy kis tűzifát, mert elszámoltuk magunkat. Szintén érdemes már hamarabb, még az ünneplés előtt jól megrakni a kandallót, hogy az ünnepre már kellemes meleg legyen, és ne kelljen arra várni, hogy a szép tűzzel égő kandalló is hozzátegye a magáét az esemény fényéhez. Ha vendég kisgyerekeket várunk, akkor érdemes egy elkerítő eszközt is telepíteni a kandalló elé, hogy a forró részekhez még véletlenül se engedjük oda a kicsiket. Ugye, milyen egyszerű, kézenfekvő dolgok? De azért érdemes átgondolni őket, hogy még szebb legyen a karácsonyunk, és ehhez a kandallónk látványa és melege is hozzá tudjon tenni. Kedves olvasóinknak jó karácsonyi készülődést kívánunk!