Beépíthető flekkensütő hamuzóval

Beépíthető flekkensütő hamuzóval

Beépíthető flekkensütő hamuzóval

Ár: 140.000 + Áfa, bruttó: 177.800 Ft

– befoglaló méret: 650 x 450 x 310 mm (szélesség x mélység x magasság)
– minimális helyszükséglet: 660 x 450 mm (szélesség x mélység)
– hasznos grillező felület: 600 x 400 mm
– kérhető kiegészítők: felhajtható grillfedő, bogrács, grilltárcsa, kürtőskalács, öntvény sütő lap
– teljes magasság bográcsállvánnyal: 80 cm

Az igazi flekken szenen sült flekkent jelent, „fatányérost” – melyet aztán deszkán tálalnak és hosszú vékony bicskával vagdosnak vékony falatokra. Eredetileg hízott és „jégen tartott” ökörhús vesepecsenyéjéből (bélszín) készül – annak is a bőrös, „leppentyűs” (lebenyeges) részletéből. Vagy marhadagadóból, melyből egy-másfél ujjnyi vastag, tányérnyi méretű szeleteket vágunk. Az erdélyi szászok kizárólag sertésflekkent készítettek, szigorúan tarjából.

Készítési tanácsai közt fontos elem, hogy a húst ne mossuk, csak töröljük meg. Ugyanilyen gyöngéden a kés lapjával veregessük, majd sózzuk, borsozzuk. Izzó, szükség szerint felszított faparázs fölé rostélyra helyezzük, és mindkét oldalon pirosra sütjük. A sütés egyik oldalon négy-öt, a másikon három-négy percig tarthat. Sütés közben természetesen nem szabad szurkálni, mert kifolyik a leve. A kés tompa felével megnyomkodva látjuk, jó-e már.

Kerti grillezéshez, flekkensütéshez, bográcsozáshoz, nyárs vagy szalonnasütéshez, illetve kürtőskalácssütésre kiválóan alkalmas beépíthető grillező. Üríthető, kíhúzható hamuzófiókkal rendelkezik. A lángok egyenletes elosztásáért a szélső rostélyok felelnek. A grillrács 2 magassági méretben állítható a sütés intenzitásának megfelelően. Adaptálható bográcstartó, kürtőskalács, valamint grilltárcsa is. Ajánlott kertikonyhákba.

 

Vásárlási információk

Rendelhető feláras kiegészítők:

– felhajtható grillfedő – 18.000 Ft + ÁFA
– 3 db kürtőskalács fa szett: 10.000 Ft + ÁFA
– bográcstartó: 5.000 Ft + ÁFA
– bogrács 8L : 7.000 Ft + ÁFA
– grilltárcsa: 13.000 Ft + ÁFA
– sík öntvény sütő lap: 35.000 Ft + ÁFA

Gyártási idő: megrendeléstől számított kb. 1-2 hét.

Kérjen árajánlatot!