Az első begyújtás a kandallóba a fűtési szezon elején

Az első mindenből meghatározó. Akárcsak az első szerelem, az első csók, az első nap az iskolában vagy az első gondolat valakivel kapcsolatban nemcsak hogy nagyon fontos, de mindenképpen nyomot hagy és kihat a további kapcsolatunkra az adott dologgal vagy személlyel.

Nincs ez máshogy a kandallókkal sem, már ami az első begyújtást illeti a nyári szezon után. Valószínűleg mindenkivel fordult már elő, hogy az első begyújtáskor visszaszállt a füst a szobába, azonban egy kis trükkel ki lehet védeni ezt a kellemetlen dolgot. Ugyanis a kéményt felfoghatjuk úgy is, mint egy hőmérséklet-különbségjelző szerkezetet, mivel a huzat iránya mindig azt mutatja meg, hogy merre van hidegebb.

Ezért fordulhat elő, hogy ha addig várunk a begyújtással, amíg akár csak 1 fokkal is, de hidegebb van a szobában, mint kint a szabadban, akkor fordított légáramlat jöhet létre. Éppen ezért úgy érdemes megválasztani a kandalló első begyújtásának az időpontját, hogy egy kicsit legyen melegebb a szobában a begyújtás időpontjában, mint kint. Ennyi az egész. Persze a tűzifát is válasszuk meg jól, ahogy erről már korábban írtunk. Végül egy kép a tűzifához kapcsolódóan, amibe az interneten futottunk bele és nagyon a szívünkhöz nőtt, mind az ötlet, mind a megvalósítás. A kreativitásnak nincsen határa. Lehet a tűzifát is művészien tárolni!

Tisztelt Érdeklődő!

2024.06.17-től 2023.06.24-ig szabadságon vagyunk.

Információkérés, érdeklődés, megrendelés esetén kérem a benkel@benkel.hu email címen, vagy a honlapon elérhető űrlapon keresztül lépjen velünk kapcsolatba.

Ez idő alatt telefonon nem vagyunk elérhetőek.

Gyártási határidő jelenleg 1 hét.

Megértését köszönjük!

Gyergyay Benedek
ügyvezető, tulajdonos
BEN-KEL KFT.