Központi fűtéses kandalló

központi fűtéses kandalló gyakorlatilag azt jelenti, hogy egy vízteres kandallót kapcsolunk be a már meglévő központi fűtés rendszerbe. Nem azt jelenti, hogy a központi fűtés fűti a kandallót, vagy, hogy a kandalló, mint egy újabb hő leadó felület (radiátor) sugározza a központi fűtés által előállított meleget, hanem éppen ellenkezőleg.

központi fűtéses kandalló a leggyorsabban terjedő kandalló trend napjainkban, hiszen sok lakásban, házban már készen van a fűtési rendszer, ami rendszerint gázkazánnal való fűtést tesz lehetővé, de egy vízteres kandallónak a rendszerbe kapcsolásával sokat tudunk spórolni a gázszámlán és bónuszként még kapunk a nappalinkba is egy gyönyörű kandallót, amibe ha tüzet rakunk, akkor a radiátorokból fog áramlani a meleg a szobákba.

Benkel vízteres kandallóbetét modellek egytől egyig könnyen központi fűtésbe kapcsolhatók. Ide kattintva elérhető az összes vízteres kandalló megoldásunk. De, ha egyedi elképzelésed lenne, hívj nyugodtan elérhetőségeinken, megbeszéljük!

Kicsit belemenve a szakmai dolgokba, a vízteres kandallóbetéteket kétféleképpen lehet rákötni a központi fűtési rendszerre, azaz kétféleképpen lehet központi fűtéses kandallóbetétet csinálni a vízteres kandallónkból. A két megoldás a nyitott és a zárt rendszerű központi fűtéses kandalló. Ha a pontos szakmai specifikációra vagytok kíváncsiak, akkor görgessetek le az oldalon, és találtok egy rövid, érthető leírást a két típusról. Azért annyit itt is leírunk, hogy a nyitott rendszer direkt kapcsolatban áll a külső légköri nyomással, míg a zárt rendszerű központi fűtéses kandalló egy tágulási tartállyal van felszerelve, így nem áll kapcsolatban a légköri nyomással.