Röviden a vizes hőcserélőkről

A vizes hőcserélő egy olyan kandalló technikai berendezés, amely képes arra, hogy egy hagyományos légfűtéses kandalló vízteres kandallóvá váljon a hőcserélő használatával. A Benkel fejlesztésű vizes hőcserélők arra az esetre kínálnak megoldást, amikor már megvan a kandalló tűzterünk, egy légfűtő kandallóbetét formájában, de úgy döntünk, hogy az általa termelt meleget szeretnénk rákötni a központi fűtésre.

Ebben az esetben nem kell vásárolnunk egy teljesen új, vízteres kandallóbetétet, hanem választhatjuk azt, hogy egy vizes hőcserélő modullal bővítjük ki a már meglévő tűzterünket (kandallóbetétünket), így sok pénzt spórolhatunk meg.

Benkel K2 vizes hőcserélő modellt csak nyitott rendszerre lehet rákötni, a Benkel K6-os modell viszont akár nyitott, akár zárt központi fűtési rendszerben is alkalmazható. Azonos a két modellben, hogy mind a kettőt a kandallóbetét füstkivezető csonkjára kell rákötni. Ha a nyitott és a zárt központi fűtésről szeretnénk többet megtudni, akkor pedig görgessünk alulra, a blogbejegyzések alá, ahol egy komplett szakmai leírás olvasható a vízteres kandallók bekötéséről.