A kandalló üveg ajtajának tisztítása

Időnként szinte bármilyen praktikát is alkalmazunk, előfordulhat, hogy korom telepszik meg a kandalló tűzterünk üveg ajtaján, ami rontja a tűz látványának élvezetét.

Ismeretes, hogy az üveget csak hideg állapotban lehet hatékonyan tisztítani, ezért meg kell várni, amíg kihűl, illetve az is jó megoldás, ha még begyűjtés előtt tisztítjuk meg a kandalló ajtó üvegét.

A leghatékonyabb tisztítóeszköz talán még mindig a vízzel kevert hamu, de különböző zsíroldókat is megpróbálhatunk. A Benkel kandalló tűztereknél azonban öntisztuló rendszerű technikát alkalmazunk, egy légfüggöny az, ami tisztítja az üveget és nem engedi a kormot lerakódni. Érdemes arra is figyelni, hogy a tüzet a tűztér hátsó részébe rakjuk, kicsit messzebb az ajtótól, hogy ne rakódjon le annyi korom, valamint ha teljesen kiszárított fát használunk tüzelőnek abból szintén kevesebb korom fog lerakódni. Az is segít, ha nem használunk zsírokat vagy olajokat a tűz meggyújtásához. Összegezve mindezekre figyelve érdemes öntisztuló, légfüggönnyel ellátott kályha/kandalló ajtót választani, akár innen, a Benkel kínálatából.