Vízteres kandalló lehet a leghatékonyabb fűtési megoldás

vízteres kandalló sajnos még mindig egy homályos folt a legtöbb ember számára, nem tudják, hogy mit jelent, nem ismerik olyan széles körben, mint a hagyományos légfűtő kandallókat. Pedig a vízteres kandallók egyik legnagyobb előnye az, hogy központi fűtésre köthető és éppen ezért képes arra, hogy kiváltsa a gázfűtést.

Ha a gázfűtésben kimaradás lenne, a központi fűtésre kötött vízteres kandallóban felmelegedő víz tovább keringhet a radiátoraink felé és nem fog kihűlni a lakás. A vízteres kandalló tehát ugyanazon az elven működik, mint egy gázkazán, ami víz-keringető rendszerre van kötve, a különbség csak annyi, hogy miután felfűtöttük vele a puffertartály vizét, és hagyjuk kialudni a kandallóban a tüzet, a meleg víz még akkor is sokáig keringtethető a csövekben és melegíti a lakást.

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy aki szeretné, hogy legalább két lábon álljon házának fűtési megoldása, az nagyon jól teszi, ha egy központi fűtésre kötött vízteres kandallót szerel be, akár gázkazánja mellé, időleges fűtésrásegítő funkcióként használva, akár kiváltva vele a gázkazánt. Nézd meg vízteres kandalló tűztereinket, váltsd ki régi gázkazánodat egy praktikus, olcsóbb megoldásra!