Vízteres kandalló, központi fűtéses kandalló

Az első és legfontosabb információ a Benkel vízteres kandallóbetétekről az, hogy mindegyik központi fűtésre köthető, tehát központi fűtéses kandalló. Éppen ez a lényege a vízteres kandallóknak, hogy minimalizáljuk a légfűtő teljesítményüket, hogy a fa elégetése által keletkező energiát ne a szoba levegőjének adják le, hanem azoknak a víztartályoknak, amelyekkel felszereljük őket.

Ezek után egy puffertartály segítségével gyakorlatilag mindenfajta, meleg víz áramoltatására épülő, radiátorokat használó központi fűtésre ráköthető ez a típusú kandalló. A mai, modern központi fűtéses kandallóbetétek akár egy egész ház kifűtését is el tudják látni a kiépített központi fűtésre kötve, de fűtésrásegítőként használva is érdemes elgondolkozni a használatukon, mert így könnyen csökkenhetnek a fűtésre kiadott anyagiak.

A Pilis tűztérre épített Pilis-K22 nevű központi fűtésre köthető kandallóbetét, amelynek a belső oldalai samott bélést kaptak (egy olyan bélést, amely a cserépkályhákban megszokott) akár egy 200 négyzetméteres házat is képes teljesen kifűteni. A samott bélések minimalizálják a légfűtő teljesítményt, így a kandalló által előállított energia legnagyobb része a víz felmelegítésére fordítódik, ezzel növelve a vízteres kandallóbetét hatékonyságát.

A kandalló elleni ellenérvek között gyakran elő szokott fordulni a kényelem iránti igény. A gázfűtés csak egy gombnyomás, nem kell fát vágni, hasogatni, becipelni, megrakni a kandallót, begyújtani. Ez igaz, de van az éremnek egy másik oldala is. A mai világban, amikor a legtöbb ember ülőmunkát végez, akkor egyáltalán nem baj, sőt, jótékony hatással van az egészségre, ha egy kicsit fát vágunk, hasogatunk, cipelünk stb. És megvan az a másik jótékony hatása is, amit az elvégzett munka utáni öröm, valamint a lobogó tűz látványa nyújt. Mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy neki melyik a legszimpatikusabb fűtési megoldás. Ha nekünk kell választanunk a különböző fűtési módok között, akkor mi a központi fűtésre köthető, vízteres kandalló mellett tesszük le a voksunkat. Te melyiket választanád?

Ha Ön is úgy gondolja, hogy ez a költséghatékony, kényelmes és hangulatos fűtési mód az ideális, lakása számára, akkor válasszon a honlapunkon található Benkel kandallók közül. Ezek teljes listáját a részletekkel együtt megtalálja, a fent látható, Tűztér választó menüpont alatti kereső segítségével. Modelljeink nagy választéka biztosítja, hogy mindenki a számára legjobb kandallóbetétet vásárolhassa meg otthonába.