Grillezési tippek Benkel módra

Legújabb termékünk, a Benkel Flekken sütő, alkalmat adott arra, hogy kipróbáljuk mi is, mit és hogyan tudunk grillezni vele. A Benkel Flekken sütő egy olyan grillezésre kialakított alkalmatosság, amelynek kialakítása egy kandallóbetét „aljhoz” hasonlít, középső és szélső rostélyokkal, kihúzható hamuzófiókkal. Nem szeretnénk olyan kézenfekvő grillezési tippeket adni, mint hogy legyen a közelben víz, vagy ne legyen gyúlékony anyag a közelben, kisgyermek ne férjen a tűzhöz, vagy a kerti pad helye is közel legyen a sütőhöz, mert ezek olyan kézenfekvő dolgok, amiket minden ember tud.

Azonban szeretnénk adni néhány olyan ötletet, amit érdemes kipróbálni, mert javíthatja, „fűszerezheti” a grillezésünket. Egyrészt érdemes grill alátétet használni, hogy a zsír és egyéb folyadékok ne kerüljenek a tűzbe, mert az megváltoztathatja a hús ízét. Használjunk jó minőségű faszént, mert ez tud egyenletes hőmérsékletet adni, és ne a kerti hulladékok elégetésével kapcsoljuk egybe a grillezést, mert ez szintén az ízek és az egyenletes meleg rovására mehet. Ha a parázsló faszénre babérlevelet, rozmaringot, vagy borókabogyót szórunk, az kellemes plusz ízeket adhat a grillezett ételünknek.

Ha nem használunk alátétet, akkor olajozzuk be a rácsokat, hogy ne ragadjon oda a hús. A páchoz ne adjunk sót, mert az nedvességet von el a hústól, inkább közvetlenül a sütés előtt sózzuk be azt. És talán a legfontosabb, hogy csak akkor kezdjünk el grillezni, ha a szén már parázslik, mert akkor lesz megfelelő a hőfok. A nyílt lángon ugyanis csak megég a hús külseje, a belseje pedig könnyen nyersen maradhat. Jó grillezést kívánunk mindenkinek, ha pedig nincsen még eszközötök hozzá, akkor nagyon ajánljuk a Benkel Flekken sütőt!