Kandallók hőálló üvege

kandalló ajtókban használt üveg fontos szerepéről hajlamosak vagyunk elfelejtkezni, azonban nem csak a látvány, a tűz élvezetéhez járul hozzá, de egyáltalán nem mindegy, hogy milyen üveget építenek be abba a kandallóbetétbe, amit elhelyezünk otthonunkban.

Egy ilyen kandalló ajtó üvegnek a szélsőséges hőmérsékletváltozásoknak is ellent kell állnia, és tartósan 700-800 °C-ig hőállónak kell lennie, hogy el tudja viselni egy kandalló üzemi hőmérsékletét.
Mindemellett egy sík anyagnak kell lennie, ami átlátszó és a hőtágulása közel nulla kell, hogy legyen. Sőt, csiszolható (szögben is), fúrható, festhető és homokszórható felületet kell nyújtania. Egy prémium minőségű kandalló ajtó üveg ezt mind tudja. Ugye, nem is gondoltuk volna, mennyi minden fontos tulajdonsággal kell rendelkeznie egy ideális kandalló ajtó üvegrészének. A Benkel Kft. az összes kandalló tűzterében, azaz kandallóbetétjében a Poly M Hungary Kft. által készített kandalló üvegeit használja. Ezek a hőálló üvegek megfelelnek az összes fontos kritériumnak, így megbízható része lesz beépített kandallónknak.