Pilis-S légfűtő öntvény kandallóbetét – látvány és megbízhatóság

A Pilis-S légfűtő öntvény kandalló tűztér (kandallóbetét) a nagyszerű látvány és a megbízhatóság közös koncepciója alapján megalkotott modell.

Különlegessége, hogy a tűztér jobb vagy bal oldalán üveges szerelésű, hogy a tűz látványa még felemelőbb lehessen.

Akkor érdemes ilyen tűzteret választani, ha egy sarokba szeretnénk beépíttetni a kandallónkat, és akkor a fal felőli oldalra kerülhet az öntvény oldal, az üveges oldal pedig szem előtt lesz. Tüzeléstechnikailag ez a megoldás azért is előnyös, mert a nagyméretű hőálló kerámiaüvegen keresztül intenzívebb hősugárzást érünk el, valamint több oldalról is megtekinthetünk az égő fa lángjait.

Ez a tűztér is másodlagos öblítő levegőt alkalmaz, hogy az üvegfelületek ne kormosodjanak ezért a kandallóbetét tisztántartása egyszerű és könnyű. Természetesen kéménytől függően 160 vagy 180 mm-es füstcsonk mérettel is rendelhető a Pilis-S légfűtő öntvény kandallóbetét.

Érdemes már a nyáron elkezdeni tervezni a téli fűtésünket, kiválasztani a megfelelő kandallót, mert a fűtési szezonban már nagyon felgyorsulnak az események. Ugyanígy a tűzifa beszerzésével sem érdemes sokat várni: egyrészt így lesz ideje kiszáradni a fának, másrészt most olcsóbban lehet hozzájutni a jó minőségű tűzifához.