Dekor kandalló – igazi, vagy hamis?

kandalló anyagáról már egy korábbi bejegyzésünkben értekeztünk, kicsit összehasonlítottuk a lemezes és az öntvény tűztereket. A Dekorella blog azonban körülbelül egy hónapja posztolt egy új alapanyagból készült kandallót. 🙂

Eddig elkerülte a figyelmünket, de talán még van annyira friss a téma, hogy érdemes legyen egy pillantást vetni rá. Első ránézésre tényleg hasonlít egy igazi kandallóra a dekortapaszból készült műalkotás és valóban el tudunk képzelni olyan helyzetet, amikor egy adott lakásban nincsen lehetőség egy kandalló beépítésére, de a kandalló hangulati értékét, mondhatni dizájn hozadékát nem szeretné mellőzni a lakó.

Egy hasonló ötletünk nekünk is volt korábban, akkor okostévén lejátszott kandallóban elégetett fa videót ajánlottunk a technikai geek-eknek, vagy azoknak, akiknek könnyebb beüzemelni egy okostévét, (vagy egy számítógépet HDMI kábellel rákötni egy nem annyira okos tévére) és egy videómegosztóról lejátszani egy „tüzes” videót, mint kimenni a kertbe és aprítani egy ki tűzifát a begyújtáshoz. Persze csak azért fenntartani egy tévét, hogy azon folyamatosan a tüzet nézzük luxus. Egy kandalló nem az.